Снимка Булфото Нови мерки, обяви преди минути доц. Кунчев. Здравните власти обмислят

...
Снимка Булфото Нови мерки, обяви преди минути доц. Кунчев.
Здравните власти обмислят
Коментари Харесай

Извънредно! Затягат мерките! Нови ограничения!

Снимка Булфото

Нови мерки, разгласи преди минути доцент Кунчев.

Здравните управляващи обмислят стягане на противоепидемичните ограничения в някои области. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Във връзка с динамичното развиване на обстановката в някои области на страната- София, София- област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока се разискват въвеждането на нови ограничения ”, изясни той, написа nova.bg.

Националният щаб ще вземе решение за ограниченията в столицата.

„ Ще предложим ограничение на 50% в потенциала на работа в някои обекти, измежду които заведения за хранене и развлечения ”, добави Кунчев.

Обсъжда се и присъствено образование на учениците тук-там на ротационен принцип.

„ Относно ограниченията в областта на обучение – там МОН взима съответните решения. Но съгласно националния проект евентуално към този момент би трябвало да се вкара образование на ротационен принцип за учениците след 4 клас ”, сподели Кунчев.

„ От понеделник ще предложим учениците от 1-ви до 4-ти клас, както от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас да останат на присъствена форма на образование. Останалите  5-ти, 6-ти, 8-ми, 9-ти и 11 клас- да учат онлай ”, сподели още здравният контрольор.

Във връзка с премахването на огромна част от противоепидемичните ограничения във Англия доцент Ангел Кунчев разяснява, че това може да се случи и у нас, когато заболеваемостта спадне и когато достигнем техните имунизационни равнища. „ За това обаче е належащо време ”, добави той.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР